przez żołądek do serca

PYSZNA sałatka z bobem i czereśniami.

Sałatka z bobem, czereśniami, kalarepą, roszponką, fetą i syropem klonowy

składniki

  • ugotowany i obrany bobu (nie wiem ile, bo przygotowują sporo zjadłam 🙂
  • roszponka
  • kalarepa
  •  czereśnie
  • ok 100 g sera feta
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1/2 łyżki drobo posiekanej natki
  • sól, pieprz

wykonanie

1.Ugotuj i obierz bób.

2. Na talerzu połóż liście roszponki, startą na grubej tarce kalarepę, przepołowione i wydrylowane czereśnie, pokruszyć fetę i dodać obrany bób

3. Przygotuj sos: wymieszaj oliwę z syropem, sokiem z limonki, drobno posiekaną natką, sól i pieprz.

4. Polej sosem sałatkę. Gotowe

blog projekt rodzinaZostaw komentarzUdostpnij postBlog Projekt Rodzina na FBBlog Projekt Rodzina na Instagram
Tags:

1
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Groszka Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Groszka
Gość

Bardzo mnie cieszy fakt, że znalazłam bratnią duszę. Ja także obsesyjnie zjadam potrawy z bobem. Zresztą sam też uwielbiam jeść. Mam tylko problem z moim lubym. Oczywiste jest, że jak się go gotuje to wydziela specyficzny aromat i on niestety nie może tego znieść. Ale co tam, ważne że jest smaczny. A co do Twojego przepisu. Nie jadłam nigdy takiego połączenia. Brzmi ciekawie.